Ascultă Radio România Iași Live

Concurs județean: Together – Ensemble – Împreună – Razem: culorile diversității

Publicat de Andreea Drilea, 18 martie 2025, 10:14

REGULAMENT DE PARTICIPARE/ORGANIZARE A CONCURSULUI JUDEŢEAN

Together – Ensemble – Împreună Razem: culorile diversității

Ediția a V-a, 05-09 mai 2025, Iaşi

Domeniul Educație inter și multiculturală / Educație pentru valori

Context/argument:

Acest proiect își propune: promovarea interculturalităţii, a comunicării interculturale, în vederea realizării unor schimburi culturale şi de intercunoaştere; menţinerea specificului fiecărei comunităţi; creşterea calităţii educaţiei, a caracterului inovator în strânsă legătură cu evoluţiile europene şi nevoile societăţii româneşti. 

1. Secțiuni:

Concursul se desfăşoară pe patru secţiuni, după cum urmează:

  1. Creații literare (proză – eseu, povestire, poezie) în limbile franceză, engleză sau română având ca temă diversitatea culturală, valorile interculturale (toleranță, acceptare, integrare, egalitate, non-discriminare, diversitate, valorizarea diferențelor, cooperare,  identitate culturală). Lucrările vor avea minim 1 pagină, maxim două, redactate în format A4, în Times New Roman, cu diacritice, caracter 12, spațiere 1.5, iar titlul lucrării cu Times New Roman, font 14 bold. La un rând de titlu se vor scrie numele şi prenumele elevului, clasa, numele coordonatorului şi instituţia de învăţământ, font 12 Secțiunea A cuprinde 2 categorii: gimnaziu și liceu. Participarea la această secțiune este indirectă.
  1. Creații plastice (orice materiale și tehnici la alegere – pictură, desen, felicitări orice format, colaje, afișe), al căror titlu să ilustreze mesajul dorit într-una din limbile franceză / engleză / română /polonă sau să conțină un slogan / motto (în limbile franceză, engleză, română sau polonă) pe tema diversității culturale, a valorilor interculturale (toleranță, acceptare, integrare, egalitate, non-discriminare, diversitate, valorizarea diferențelor, cooperare,  identitate culturală). Fiecare lucrare va fi etichetată pe verso astfel: numele şi prenumele elevului, clasa, numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător, şcoala, localitatea. Secțiunea B cuprinde 2 categorii: gimnaziu și liceu. Participarea la această secțiune este indirectă, lucrările vor fi trimise prin poștă la adresa școlii organizatoare.

 

 

  1. TechddictedAccrotech: concursul vizează verificarea cunoștințelor participanților într-una din limbile engleză, franceză și se axează pe exploatarea vocabularului specific noilor tehnologii (internet, calculator, telefon mobil, robotică, inventică etc); acesta se adresează doar elevilor din ciclul liceal – profilul tehnic, filiera tehnologică și cuprinde 2 secțiuni distincte: IX-X (nivel A1-A2), respectiv XI-XII (nivel B1-B2), fiecare dintre acestea fiind structurată în 2 probe: proba scrisă, cu durata de 60 de minute pentru A1-A2, respectiv 90 de minute pentru B1-B2 și proba orală, cu durata de 3-4 minute / candidat. (a se consulta modelele  anexate și grilele de evaluare pentru fiecare din cele două limbi și secțiuni)
  1. Culorile diversităţii – atelier de tip concurs ce constă în prezentarea unui moment artistic de maxim 5 minute (dans, muzică, interpretare dramatică etc.) care să corespundă tematicii proiectului: diversitate culturală, valori interculturale (toleranță, acceptare, integrare, egalitate, non-discriminare,  diversitate, valorizarea diferențelor, cooperare,  identitate culturală). Secțiunea D cuprinde două categorii: gimnaziu și liceu.

2.   Condiţii de participare:

La concursul „CULORILE DIVERSITĂȚII” pot participa elevii claselor V- XII din reţeaua de învăţământ preuniversitar (pentru secțiunile A, B, D) și din clasele IX-XII, profil tehnic, filiera tehnologică pentru secțiunea C.

Lucrările participante la secțiunea A a concursului și fișele de înscriere vor fi trimise în format electronic și letric pe adresa de e-mail a proiectului: diversitate@yahoo.com sau prin poștă la adresa de mai jos.

Lucrările participante la secțiunea B și fișele de înscriere vor fi transmise prin poștă școlii organizatoare, la adresa:

LICEUL TEHNOLOGIC DE MECATRONICĂ ŞI AUTOMATIZĂRI, IAŞI

Str. Mitropolit Varlaam, nr. 54, 700198, județul Iași

cu mențiunea Pentru concursul „Culorile diversității”

Pentru secțiunile C și D, fișele de înscriere pot fi transmise în format electronic la adresa diversitate@yahoo.com.

Lucrările participante la concurs, respectiv fișele de înscriere pot fi depuse și direct la secretariatul liceului, la adresa mai sus menționată.

Pentru participanții din alte localități, împreună cu lucrările, se poate trimite un plic A4, timbrat corespunzător (10 lei), cu menționarea adresei unde doriţi să primiţi diplomele elevilor (diplome de participare, premii/mențiuni/premii speciale din partea organizatorilor sau a partenerilor concursului) și adeverințele de participare pentru cadrele didactice.

Fiecare cadru didactic îndrumător poate participa cu cel mult 6 lucrări ale elevilor, maxim 3 pentru fiecare din secţiunile A și B. Un elev nu poate participa la aceeași secțiune cu lucrări coordonate de profesori diferiți. Lucrările nu se restituie. Nu se admit contestaţii.

Data limită de trimitere a materialelor, atât în format electronic, cât și letric, împreună cu fişele de înscriere, pentru toate cele 4 secțiuni, este 11.04.2025.

Pentru secțiunea C, același elev poate participa, dacă dorește, la ambele categorii: engleză și franceză. Un profesor poate participa cu un număr de maxim 10 elevi la fiecare din cele 2 categorii.  La secțiunea D, același elev poate participa cu unul sau mai multe momente, însă doar sub coordonarea aceluiași profesor.

3.                    Criterii de evaluare/jurizare

·         Secțiunile A și B

  • originalitate – 20 puncte
  • gradul de complexitate și coerenţa lucrării – 20 puncte
  • integrarea conceptelor interdisciplinare – 20 puncte
  • acurateţea realizării creaţiilor – 20 puncte
  • capacitatea de sinteză a informației transmise- 20 puncte
  • Secțiunea C

A se consulta anexele prezentului regulament.

  • Secțiunea D
  • Respectarea temei concursului – 10 puncte
  • Originalitatea momentului – 20 puncte
  • Gradul de complexitate – 20 puncte
  • Calitatea actului artistic – 50 puncte

Comisia de jurizare est alcătuită din cadre didactice, parteneri şi sponsori ai proiectului „TOGETHER – ENSEMBLE – ÎMPREUNĂ: CULORILE DIVERSITĂȚII”.

4.                         Program

  • Trimiterea materialelor în perioada 01.2025 – 11.04.2025;
  • În perioada 04.2025 – 18.04.2025 vor fi evaluate lucrările la secțiunea A (eseuri) și B (creații plastice) – participare indirectă;
  • În data de 07 mai 2025, între orele 10.00 – 12.00, va avea loc vernisajul expoziției și jurizarea lucrărilor la secțiunea B (Creații plastice) – participare indirectă;
  • Data desfășurării concursului Accrotech (în limba franceză) este 08 mai 2025, ora 10:00.
  • Data desfășurării concursului Techddicted (în limba engleză) este 08 mai 2025, ora 10:00.

Intrarea în săli se va face pe baza cărții de identitate / carnetului de elev vizat în intervalul orar 9:00-9:30. 

  • Data desfășurării atelierului-concurs Culorile diversităţii, aferent secţiunii D, este 07 mai 2025, începând cu orele 10:00.
  • În perioada 06.2025 – 13.06.2025 se vor trimite participanților diplomele pentru premii şi menţiuni, respectiv diplomele de participare, pe adresa specificată.

Se vor acorda 30 % premii (I, II, III)/mențiuni din numărul total de participanţi, conform regulamentelor şcolare (diplome semnate de ISJ Iași).

Vor fi acordate premii speciale pentru originalitate.

NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE!

Etichete:
”World Unseen” Expoziția de fotografie incluzivă pe care trebuie să o simți ca să o vezi, ajunge acum și la Iași
Evenimente joi, 24 aprilie 2025, 10:35

”World Unseen” Expoziția de fotografie incluzivă pe care trebuie să o simți ca să o vezi, ajunge acum și la Iași

Canon România, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național „Moldova” – Muzeul...

”World Unseen” Expoziția de fotografie incluzivă pe care trebuie să o simți ca să o vezi, ajunge acum și la Iași
Magia copilăriei continuă la Buhuși: „CineCopilăria de Elisabeta Bostan”
Evenimente joi, 24 aprilie 2025, 06:44

Magia copilăriei continuă la Buhuși: „CineCopilăria de Elisabeta Bostan”

Magia copilăriei continuă la Buhuși: „CineCopilăria de Elisabeta Bostan” O ediție cu Izabela Bostan, Dana Rogoz, Laurențiu Damian, Roxalee...

Magia copilăriei continuă la Buhuși: „CineCopilăria de Elisabeta Bostan”
Expoziție în aer liber la Muzeul Unirii „Papa Francisc Iași – 01.06.2019”
Evenimente joi, 24 aprilie 2025, 06:40

Expoziție în aer liber la Muzeul Unirii „Papa Francisc Iași – 01.06.2019”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași propune publicului expoziția în aer liber „Papa Francisc Iași – 01.06.2019”, semnată de...

Expoziție în aer liber la Muzeul Unirii „Papa Francisc Iași – 01.06.2019”
Conferința „Istoria filmului. De la idee la premieră”
Evenimente joi, 24 aprilie 2025, 06:38

Conferința „Istoria filmului. De la idee la premieră”

Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi invită publicul la conferința cu tema „Istoria Filmului”, care va...

Conferința „Istoria filmului. De la idee la premieră”
Evenimente miercuri, 23 aprilie 2025, 09:25

Lansare de carte la BCU Iași – „Reședințe boierești și monumente din Iași”, volum semnat de Narcis Dorin Ion

La Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași va avea loc vineri, 25 aprilie, de la ora 17:00, lansarea volumului...

Lansare de carte la BCU Iași – „Reședințe boierești și monumente din Iași”, volum semnat de Narcis Dorin Ion
Evenimente marți, 22 aprilie 2025, 09:44

Uniunea Artiștilor Plastici din România face noi propuneri de evenimente pentru perioada 21 – 27 aprilie 2025

Uniunea Artiștilor Plastici din România recomandă câteva evenimente din lumea artelor vizuale, care vor avea loc în săptămâna 21 -27 aprilie...

Uniunea Artiștilor Plastici din România face noi propuneri de evenimente pentru perioada 21 – 27 aprilie 2025
Evenimente joi, 17 aprilie 2025, 10:45

Filarmonica MOLDOVA din Iași vă invită la ultimul concert simfonic din luna aprilie, ce se anunță a fi un eveniment artistic de excepție.

VINERI, 25 aprilie 2025, ora 19:00 – Casa de Cultură a Studenților Iași – CONCERT SIMFONIC Orchestra simfonică a Filarmonicii MOLDOVA...

Filarmonica MOLDOVA din Iași vă invită la ultimul concert simfonic din luna aprilie, ce se anunță a fi un eveniment artistic de excepție.
Evenimente luni, 14 aprilie 2025, 12:02

Soprana Teodora Gheorghiu și pianistul Sergiu Tuhuțiu, în Zâmbetul Muzicii la Palatul Culturii din Iași

Pe 29 aprilie 2025, începând cu ora 19:00, Palatul Culturii din Iași va găzdui un recital susținut de soprana Teodora Gheorghiu și pianistul...

Soprana Teodora Gheorghiu și pianistul Sergiu Tuhuțiu, în Zâmbetul Muzicii la Palatul Culturii din Iași