Prima pagină » Life » Sorina Bălănescu, despre premiera radiofonică Arvinte și Pepelea – „are farmec ingenuu, savoare de limbaj (cu măsură) și umor subțire”
Sorina Bălănescu, despre premiera radiofonică Arvinte și Pepelea – „are farmec ingenuu, savoare de limbaj (cu măsură) și umor subțire”
Reputatul universitar ieşean, cronicar de teatru şi traducător Sorina Bălănescu a scris următoarele rânduri după ce a ascultat luni, 12 septembrie 2016, în premieră, producţia Radio Iaşi de teatru radiofonic „Arvinte şi Pepelea” de Vasile Alecsandri, în regia lui Geo Şfaiţer:
Spectacolul cu „Arvinte şi Pepelea” are farmec ingenuu, savoare de limbaj (cu măsură) și umor subțire. Foarte bună dramatizarea. Cine a făcut-o e om de radio. Replicile rostite mucalit, cânticelele și acompaniamentul animă un vodevil candid, vioi și spiritual. Arvintele lui Petrică Ciubotaru este memorabil – el creează un personaj demn de Alecsandri, în trena lui Miluță, fără a fi Miluță Gheorghiu, ci Petrică Ciubotaru. Ca partener, rezistă bine provocării tânărul Dumitru Florescu. Măndica (Erica Moldovan) își rostește cu convingere partitura – preferam totuși o voce cu tonuri mai înalte, mai copilărești. Premiera teatrului radiofonic rămâne în seria foarte bunelor montări radiofonice Alecsandri, așa cum se cuvine la început de stagiune ieșeană. Felicitări celor care au avut inițiativa de a scoate din uitare o mică bijuterie și a o pune în undă cu tot dichisul și talentul. (Sorina Bălănescu)
De-a lungul timpului, distinsa doamnă profesor universitar doctor Sorina Bălănescu a avut substanţiale colaborări cu Radio Iaşi. Ascultătorii celei mai importante organizaţii media din Moldova s-au bucurat adeseori de intervenţiile critice şi bine documentate ale Sorinei Bălănescu.
Iată un foarte scurt fragment din medalionul radiofonic Rella Ghiţescu – portret de actriţă, pe care Sorina Bălănescu îl creionase cândva pe undele postului nostru de radio:
#InfoEconomic: Încep înscrierile în cadrul programului ”Start-Up Nation”. Camelia Taină, director în Ministerul Economiei: ”avem cea mai mare finanțare din toate edițiile, 446 de milioane de euro, și folosim 100% fonduri europene”
La #InfoEconomic, despre programul Start-Up Nation, un demers de anvergură națională. Ediția cu numărul patru are mai multe ținte: 30.000 de...
Prof. univ. dr. Ciprian Huțanu: Teatrul de animație trăiește într-o dimensiune superioară, cu mult superioară, cred eu, decât ceea ce, din păcate, încă îi oferă teatrul instituționalizat din tot estul Europei
Săptămâna Porților deschise la Facultatea de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași se încheie, dar...
#StareaEducației (INTERVIU) Asociația PISC – Profesorii Inovează Școala se lansează la Iași. Dana Anghelescu: ”Dacă ești autosuficient în educație, ești condamnat la anulare. E o utopie să crezi că în acest secol poți să te împotrivești tehnologiei.”
Săptămâna viitoare va avea loc, la Iași, lansarea Asociației PISC – Profesorii inovează școala, un proiect care, potrivit...
#InfoEconomic: Magda Ungureanu, antreprenoare cu atelier de recondiționare a mobilei: ”în zona de manufactură, inteligența artificială nu și-a găsit deocamdată locul. Este nevoie de mâna pricepută a omului”
Antreprenoriatul înseamnă efort susținut, dedicare, bani și timp, puterea de a nu renunța când te întâlnești cu provocări, dar înainte de...
#StareaEducației (INTERVIU) Oportunități de internship sau activități de voluntariat pentru elevi pe platforma internii.ro. Andreea Paul, președinte INACO: ”Avem o realitate teribilă. În procente incredibil de mari, peste trei sferturi dintre absolvenții de studii superioare activează în viața profesională reală în alt domeniu decât în cel pentru care s-au pregătit.”
Voluntariatul este o activitate prin care tinerii pot contribui la dezvoltarea comunității, dobândind abilitățile sociale, civice și personale....
#Infoeconomic: Loredana Acasandrei, director de vânzări în cadrul unei agenții imobiliare din Iași: ”este o explozie a prețurilor nejustificată. De cel puțin doi ani, piața imobiliară a crescut cu peste 30%, în detrimentul pieței rezidențiale, pieței imobiliare din oraș. A ajuns să fie mai ieftin să cumperi o casă decât un apartament”.
Potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, primele despre evoluția pieței imobiliare pentru anul acesta și...